suriname

suriname

woensdag 23 februari 2011

regen regen regen

schatjes, babes, mooi meisjes, ladies, dames, engel, sneeuwitje, Veronica? Angelique? Vera? Anne?
Zo werden wij genoemd toen we liepen over de straten van het centrum van paramaribo, heel apart en niet echt chill.
We stonden vandaag om 06:00 uur op, want we moesten om 07:00 uur bij Betheljada zijn om met het busje de kinderdagopvang kinderen op te halen bij hun thuis in de achterbuurten. Monica vond dat goed als we dat ook zouden zien. Dus daar gingen we dan met alleen de chaffeur, want de begeleidster vond het niet meer nodig om mee te gaan zodra ze ons zag. We kwamen in wijken waar het water een halve meter hoog stond van regen omdat het vanacht zo hard had geregent. Zelfs scholen stonden onder water waardoor de kinderen vrij waren. Alle kinderen dragen een uniform wat bestaat uit een groen/blauw geruit blousje en alle meisjes hebben hier prachtig afro kroes gevlochten haar met kraaltjes erin.

Toen we terug kwamen zijn we even bij de dagopvang gebleven en daarna zijn we verder gegaan met de activiteiten. Het was weer een gezellige ochtend met taart die we gedoneert kregen. Ook kwam er een groep vrijwillergers helpen. Anderhalf uur pauze was weer gezellig met Suuz en Jen in de hangmat!

Na de stage ging het keihard regenen en waren we doorweekt en pakten we samen met Wagijem de bus naar het centrum. De bus kost maar 1,25 SRD en er was eigenlijk geen plaats meer voor ons maar iedereen was zo aardig om opteschuiven.
we hebben avondgegeten bij Wagijem en zijn daarvoor met haar dus in de stad geweest, wat niet heel interessant was want er waren alleen kledingwinkels en troep winkeltjes enzo.

ciao ciao



 schaafijskarretje met vlag van suriname



voilà onze hotpants


muurschilderingen op een van de vele supermarkten

wagi´s woonkamer

3 opmerkingen:

  1. De hotpants staan leuk. Hebben jullie zelf de schaar erin gezet. Hoe vinden jullie de stoffenwinkels van de Libanezen. Je kunt alles laten naaien in Suriname, als je een foto hebt is het al voldoende. Je wordt opgemeten en men maakt het na binnen een paar dagen.
    Het regent hier niet, maar het is nu 4 graden, dus geniet maar lekker van het warme weer.
    liefs, Guiny

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Vio en Marah,
    Wat een avonturen maken jullie mee,
    en sneeuwwitje die was ook leuk !!!
    het heeft hier net gesneeuwd dus we hebben
    even aan jullie gedacht om warm te worden.
    Alles gaat hier verder goed. Kus Miky

    BeantwoordenVerwijderen
  3. jeeetje wat maken jullie veel mee!! zo bijzonder! xxxx aisha

    BeantwoordenVerwijderen