suriname

suriname

zaterdag 5 maart 2011

wakker worden in de jungle

Laatste bericht voordat we het vliegtuig in gaan.
Me de auto zijn we het binnenland weer ingegaan. De weg vanaf brownsweg naar boven was echt te hobbelig en gelukkig hadden we ook voorwielaandrijf anders kwamen we echt niet boven. Op de brownsberg zijn we naar de Leo waterval gewandeld. Onder Leo hebben wij een natuurlijke douche + massage gehad. Onderweg hebben we aapjes (brulapen), schorpioenen, krabjes. allerlij verschillende vogels, konijnen (die er hier heel anders uitzien dan in NL) en nog meer gezien.
Het was best een lange weg vanaf daar naar bakaaboto toe, waar we onze nacht zouden doorbrengen. We dachten dat we in hangmatten zouden slapen maar we kregen een huisje met bed + klamboe. Op het bed lagen drolletjes toen we aankwamen van de vleermuizen boven ons, maar ze werden snel verwijderd door de vrouw die er werkte.
We gingen het avontuur aan en probeerde via de rotsen naar een eilandje te komen. Het water was halfhoog maar je zag niet waar je liep. Todat Vio's been in een gat terecht kwam en ze een wond had. We gingen snel terug voordat de piranha's kwamen.
Marah gebruikte voor het eerst haar EHBO kitt om Vio te verplegen. Toen hebben we snel onze PJ's aan getrokken (voor het eerst een lange broek aan gedaan in drie weken want het zou koud worden vanacht voorspelde Hans, wat niet het geval was) en zijn we gaan BBQ'en. 

We werden oververhit wakker, het was super mooi weer! We zijn gaan baden (zo noemen ze dat hier) in de rivier en we hebben ook afgewassen zo als alle Marron vrouwen hier in de rivier. Alleen maakte wij de beginners fout dat we in een stroomversnelling begonnen en onze bordjes wegspoelde. Alles gebeurd hier in de rivier.
We hebben ook gekajakt naar de overkant en tussen de rotsen en stroomversnellingen.
We pakte alles in en reden verder naar de plek waar de weg op houdt en reizigers verder moeten met de boot. Er lagen veel bootjes en het was dan ook heel druk.
We mochten het eerste stukje in de achterbak zitten, waar we bijna uitvlogen (maar we leven nog hoor). Onderweg kwamen we nog veel lieve donkere kindjes tegen die naar ons zwaaiden. In dit gebied leven de Marrons, afrikaanse slaven die lang geleden van de plantages zijn gevlucht en een stam zijn begonnen aan de suriname rivier. Ze hebben dus nog allemaal afrikaanse gewoontes, de vrouwen lopen bijvoorbeeld met enorme manden op hun hoofd.

Thuis hebben we al het rode zand met bauxiet van de auto afgespoeld. We wilden de laatste avond nog lekker Surinaams eten en hebben bij een javaans tentje in blauwgrond bakabana, saoto soep en loempia gegeten.
We zijn heel moe maar hebben speciaal voor jullie deze laatste post vanuit Suriname gemaakt!

Tot snel! (We hopen eigenlijk dat we crashen op een caribisch eiland.. )

in het oerwoud

onder de leo waterval staan

voetenmassage van leo

de weg

opweg naar bakaaboto

onderweg

onze maaltijd

er zijn hier blijkbaar ook aboriginals

veilig voor de muggen

links ons huisje

de rivier met de rotsen bij BB

in deze achterbak gingen we zitten

tja fanta drinken we hier dus ook niet meer

2 opmerkingen:

  1. Niceeee
    ziet er fucking chill uit! (:

    xxxx

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lieve meiden,
    zo te zien jullie hebben het helemaal gemaakt daar! Een aantal foto's zijn echt om in te lijsten! We zullen de uren tellen tot jullie aankomst hier.
    Liefs
    pa (V)

    BeantwoordenVerwijderen