suriname

suriname

woensdag 2 maart 2011

Albina en Frans Guyana

  
 Touche


We zijn twee nachtjes in Albina geweest met Johan en Nita Tjang a Sjing.

Maar eerst nog even over de avond voordat we vertrokken. We gingen samen met Bianca en George naar Touche dat net vernieuwd was, en gewoonlijk is het voor de jongeren maar wij hebben weer pech en waren beland op een 60's, 70's, 80's party!!!
Maar we hebben ons uitstekend vermaakt door iedereen uit te lachen door alle leuke typetjes te bekijken die daar rondliepen.We waren 4 uur 's nachts weg gegaan bij Touche en konden toen maar anderhalf uur slapen want 6 uur moesten we alweer op en vertrokken we richting Albina.

Na 3 super hobbeligende, stuiterende en zenuwslopende uren (dit komt doordat de weg niet geasfalteerd is en er 1 miljoen gaten in de weg zitten en iedereen hier keihard rijdt dat je denkt dat je dood gaat) waren we eindelijk in Albina.
Nita en Johan hebben een groot huis direct aan de rivier met uitzicht op Frans Guana!
We zijn op verkenning gegaan in Albina en kwamen erachter dat het klein is en er een kinderboekenfestival maandag zal plaatsvinden en ook dat we vooral niet stil moesten staan want binnen 1 minuut staan er jongens naast je of naar je te fluiten.
We zijn de hangmatten gaan hangen en zijn de uurtjes gaan inhalen van afgelopen nacht.
Voordat we gingen slapen hebben we de logeerkamer ongedierte-vrij gemaakt en we hebben daar wel 2 uurtjes over gedaan! We hebben alle spinnen, muggen, salamanders, kikkers en ongedierte waarvan we de namen niet weten weg gehaald en daarna met tape alle gaten in het kapotte muggengaas dichtgemaakt.
Daarna als final touch de hele kamer volgespoten met anti-ongedierte gas, waarvan we zelf ook bijna van omkwamen.

De volgende ochtend zijn we naar Frans Guyana gegaan met een bootje. Officieel hebben we een visum met éénmalig toegang tot Suriname. Dus zouden we Suriname officieel niet meer inmogen. Maar er steken heel veel illegaal over dus het was geen probleem.
In Frans Guyana praten ze frans, hebben ze euro's (alles is dus veel duurder) en zijn de straten veel schoner. Nita en Johan hebben ons de oude gevangenis van Saint Laurent laten zien, waar alle zware criminelen van Frankrijk heen werden gebracht.

Het kinderboeken festival zelf was niet zo interessant maar het kraampje van de politie was nog wel het boeiendst. Daar gaf de politie voorlichting aan jongens over rijden in het verkeer met rijbewijs, enz. We stonden verstelt dat ze nauwelijks iets van de regels afwisten en ze halen hier ook geen rijbewijs omdat ze al kunnen rijden en zien lessen volgen als geld verspilling.

We hebben in de rivier gezwommen die echt heerlijk warm is. Nita en Johan hebben elke dag heerlijk voor ons gekookt.
De volgende ochtend waren we om 12 uur weer in Paramaribo. Het was weer heerlijk weer zoals altijd en we zijn met Hans naar de stad gegaan. Hij bracht ons naar de winkeltjes in het centrum.
Thuis heerlijk pasta gegeten en op naar de film, Roommate, die niet echt heel bijzonder was maar het was wel leuk. We hebben ook weer chique een ijsje bij de Mac gegeten! Taxi Kromo bracht ons naar huis.
  

  

Strand voor het huis


haventje

onze vinding in ons kamertje

Bij een franse boulangerie.
Ze hebben  natuurlijk heerlijk franse broodjes.

de gevangenis
In de super U vonden we onze lievelings koekjes van toen we 10 waren!

Johan, Nita en Violeta

met het bootje naar de overkant

Dode maar prachtige vlinder


Het kamertje met een wakkerwordende Vio

Tuin met uitzicht

Onze verblijfplaats van de Tjang a Sjins


Picture perfect!


Bios

3 opmerkingen:

  1. Eindelijk een blog van jullie!
    Ik ben zo verslaafd aan jullie prachtige foto's en verhalen!
    De Marowijne rivier zag er prachtig uit.
    Samen met een Chinese familie in een bosland creoolse korjaal naar de Franse overkant (Europese Unie): dat is anders dan hier toch!
    Liefs
    Pa (V)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ziet er echt prachtig uit!!
    omg hahaha die koekjes, die was ik helemaal vergeten!
    iellll al die beestjes lijkt me heel vies, ik zie jullie al door de kamer te keer gaan en al die beestjes verwijderen! haha
    xxxxx aisha

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker druk in de bios!!

    Gelukkig weer een blog vandaag, anders mis ik je teveel. Nog 4 daagjes en dan is het tropisch avontuur afgelopen, geniet er maar van want voor je het weet is het weer boerenkool met handschoenen voor de kou... liefs Miky

    BeantwoordenVerwijderen